Markus Schoppe

Markus Schoppe
Markus Schoppe
BuroHappold Engineering

Önéletrajz

A Kasseli Egyetemen végzett Markus 20 évnyi szerkezetmérnöki tapasztalattal rendelkezik. Legfőbb területei meglévő épületekben és faépületekben zajló tervezés és építés.

Mielőtt csatlakozott a BuroHappoldhoz, Markus a Pichler Ingenieure és WTM Engineers GmbH speciális mérnöki irodákban szerzett tapasztalatot. Dolgozott többek között a svájci Max Dudler építésszel, és a “code unique” németországi építészirodával is. Szívesen vesz részt tervezőversenyekben egyéb építészekkel. Erős kapcsolatot ápol az építészettel és belső tervezéssel. Azt vallja, hogy “Az együttműködés már a tervezés korai szakaszában megkezdődik, és meggyőződésem, hogy kreatív, innovatív, és műszakilag kiváló megoldásokhoz vezethet.”

Markus remek csapatjátékos, kiváló kommunikációs képességekkel rendelkezik, motivált, érdeklődő és kreatív. A BuroHappold berlini irodájában a szerkezeti mérnöki részleg csapatvezetőjeként többek között olyan projektek élén áll, mint a Mercedes Platz Berlin, egy új szórakoztató negyed az Eastside Gallery és a Mercedes Benz Arena közelében.

A Tetris Berlinen, a város szívében a régebbi Tacheles helyén épülő, hotelből, irodákból, lakóépületekből és üzlethelyiségekből álló komplexumon, és a Grand Central Berlinen, a Berlin Hauptbahnhof (berlini központi állomás) közelében található irodaépületen is dolgozik.

Előadás témája

Ötletek útja keletről nyugatra

Markus Schoppe előadása izgalmas, keletről nyugatra tartó utazásra hívja Önt. A világ minden tájáról válogatott projekteket, a BuroHappold Engineering kiterjedt nemzetközi portfóliójából szemezgetve. Ezen projektek megvalósulása egy-egy kezdeti innovatív ötlettel kezdődött, létrejöttükhöz pedig integrált, multidiszciplináris együttműködésre volt szükség neves mérnökök és építészek között. Az utazás Kínában, az „Álmok városában” kezdődik, majd elhalad az Abu Dhabiban nemrég nyílt Louvre mellett, időzik egy kicsit Európában, végül az Egyesült Államokban, Atlantában található Mercedes-Benz Stadionban ér véget. Jó utat!