Dr. Toldy Gábor

Dr. Toldy Gábor
DLA Építész, Mérnök-Közgazdász, Data-Scientist

Baumetall Design Kft. Operatív és Termelési Igazgató

Tanulmányi, tervezési és kivitelezési tapasztalat több mint 10 Európai és Ázsiai országból

Feladatok: kétszergörbült felületű épületek tervezési technológiájának fejlesztése, azok tervezésének szakértője, tervek kivitelezési optimalizálása költség és idő tekintetében. A tervezési és megvalósítási csapat vezetője. Parametrikus és generikus modellezés fejlesztési irányainak meghatározása. Gépi algoritmusok felkutatása, adaptálási lehetőségek vizsgálata általános építőipari felhasználásban, illetve a homlokzat burkolatok tervezése gyártása során.

Előadás

Előrelátás és Kommunikáció a projekt fedezet védelmében.

A kortárs építészek által megálmodott épületek egyre bonyolultabb formákat öltenek. Ezt egyfelől mint építész üdvözölendőnek találom, mert kihívások elé állítja a kivitelezőket, akik ezáltal fejlődnek, ugyanakkor mint közgazdász úgy vélem a szerződött szűk határidők és az egyre magasabb minőségi követelmények között kialakuló szakadékban általában a homlokzat esik áldozatul.

Tapasztalatunk szerint, aktív kommunikációval és tapasztalt előrelátással hatékonyan lehet kezelni az elvárásokat, de ennek érdekében a tervezés és kivitelezés folyamán végig azt kell szem előtt tartani, ami a beruházót, tulajdonost, vagy későbbi bérlőt a legjobban fog érdekelni! Ez pedig a homlokzat, mivel az befolyásolja, emeli legjobban az adott terület, kerület minőségét. Kimutathatóan hatással van az ott lakók környezetére és életminőségére, a homlokzat hatékony kivitelezéséhez szükséges standardokat pedig be kell tartani minden megelőző munkafázisnál. Minél bonyolultabb egy, annál fontosabb a fenti tétel.