Böhm Csaba

Böhm Csaba
Bollinger + Grohmann

Önéletrajz
Böhm Csaba 2008-ban végzett a Budapest Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőmérnöki karán, magasépítési szakirányon. Elméleti érdeklődése már egyetemi évei alatt az utófeszített vasbeton szerkezetek tervezése felé irányult, majd gyakorlati tudását a Pannon-Freyssinet Kft. alkalmazásában volt lehetősége elmélyíteni, ahol több magasépítési szerkezet utófeszítésének tervezését irányította. Emellett 2009-2011 között a BME mérnökképzésének kereitein belül, a feszített szerkezetek tervezésének gyakorlati oktatásában is részt vett.

2011-től a bécsi székhelyű Werkraum Ingenieure ZT GmbH statikus tervezőjeként többek között részt vett az északi bécsi IKEA áruház bővítésében és üzemeltetés közbeni átalakításában, valamint a bécsi Bildungsquatier 2, Aspern Seestadt 1200 fő befogadóképességű iskolaépület tartószerkezeti tervezésétben és annak irányításában.

A Bollinger + Grohmann bécsi irodájának csapatát 2017-től erősíti. Projektvezetőként főbb munkái közé tartozik a lipcsei Red Bull Areana bővítése és átalakítása, valamint a MOL Campus magasépület tartószerkezeti tervellenőrzése.

Előadás címe
Formabontó magasépület tervezése Azerbajdzsánban

Előadás témája
Az előadás keretében egy különleges formájú azerbajdzsáni magasépület, és ennek tartószerkezeti tervezési folyamata kerül ismertetésre. Az előadó ezen belül kitér a teljesítmény alapú szeizmikus tervezési kritériumokra, valamint betekintést nyújt az International Building Code-ba és a hozzá kapcsolódó, európai tervezési gyakorlatban ritkán alkalmazott szabványkörnyezetbe is.